Sensera-tomaat met mousse van mozzarella en basilicumolie
recept voor 10 porties

HOOFDGERECHT:
• 200 gram buffelmozzarella
• 100 gram magere melk
• 100 gram zware room
• 80 gram verse basilicum
• 100 gram extra vergine olijfolie
• 10 Sensera-tomaten
• Zeezout
• Zwarte peper
• Basilicumkers van kleine blaadjes
• 100 gram magere melk
• 100 gram zware room
• 80 gram verse basilicum
• 100 gram extra vergine olijfolie
• 10 Sensera-tomaten
• Zeezout
• Zwarte peper
• Basilicumkers van kleine blaadjes
BEREIDINGSWIJZE:
- 1Verwarm de melk en de room, haal ze van het vuur en voeg de mozzarella toe. Meng met een staafmixer tot de mozzarella in het mengsel is gesmolten. Kruid met wat zout en giet in een sifon, laat afkoelen en doe in een slagroompatroon.
- 2Breng wat water aan de kook en kook de basilicum gedurende 15 seconden, haal ze uit de pan en koel af in koud water. Knijp het water uit de basilicum en doe ze samen met de olijfolie in een blender. Meng het geheel tot de vaste stof uit de basilicum begint te scheiden, dit gebeurt wanneer de blender tot 70 graden Celsius opwarmt.
- 3Giet de olie door een fijne zeef en bewaar de olie. Verwijder het uiteinde van de tomaten, snijd de tomaten in 16 gelijke delen. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Leg de tomaten op een bord, schud de sifon met de mousse van mozzarella en spuit over de tomaten. Giet voorzichtig een beetje basilicumolie over het bord en garneer met basilicum van basilicumkersenblaadjes.