Salade van rode en witte spitskool met rucola, tomaat, avocado en gerookte zalm.
recept voor 4 personen

HOOFDGERECHT:
• ½ st. Witte spitskool
• ½ st. Rode spitskool
• 20 gr. Rucolasla
• 6 st. Cherry tomaat
• 1 st. Avocado
• 100 gr. Gerookte zalm
• ½ dl. Citroensap
• ½ dl. Olijfolie
• 2 eetl. Peterselie, gehakt
• Zout en peper
• ½ st. Rode spitskool
• 20 gr. Rucolasla
• 6 st. Cherry tomaat
• 1 st. Avocado
• 100 gr. Gerookte zalm
• ½ dl. Citroensap
• ½ dl. Olijfolie
• 2 eetl. Peterselie, gehakt
• Zout en peper
BEREIDINGSWIJZE:
- 1Haal de grove nerven uit de spitskolen en snijd de kool in repen van 2 cm. Kook de repen 4 minuten in kokend water beetgaar of stoom de kool in 4 minuten in een stoompan.
- 2Spoel de koolbladen koud en laat ze goed uitlekken. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes.
- 3Meng de tomaatjes, avocado, kool, citroensap, olijfolie en peterselie door elkaar. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de salade met dungesneden gerookte zalm en rucola sla. Tip: serveer met wat crème fraîche. Ook lekker met gerookte hamsoorten in plaats van gerookte zalm.