Kroketjes, gekookte baby-aardappelen, schuimige mayonaise, eieren en tomaat.

recept voor 10 porties

INGREDIENTEN

HOOFDGERECHT:

• 5 stuks babysla
• 30 kleine aardappelen
• 2 eierdooiers
• 100 gram druivenpitolie
• 50 gram water
• 25 gram witte wijnazijn
• 4 Sensera-tomaten
• 10 scharreleieren
• bieslook
• zeezout
• zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE:

  • 1Scheid de sla in twee stukken. Giet wat olijfolie over de sla en grill op een BBQ op hoog vuur, kruid met zeezout en zwarte peper.
  • 2Breng water met zeezout aan de kook en kook de aardappelen gedurende 8 minuten, snijd ze doormidden en meng ze met bieslook en breng ze op smaak met zeezout, olijfolie en peper.
  • 3Breng water aan de kook en kook het ei 6 minuten, koel het direct af in koud water, schil het ei en snijd het doormidden. Verwijder het uiteinde en de zaadjes van de tomaten, snijd ze in kleine blokjes en breng ze op smaak met zeezout en zwarte peper. Meng de witte wijnazijn, 50 gram water, een beetje zout en eidooiers. Mix met een blender en voeg voorzichtig de olie toe tot een luchtige mayonaise.
  • 4Dresseer de gegrilde sla op een bord, giet een beetje mayonaise over de sla en garneer met de aardappelen, eieren en tomatenblokjes.