Carpaccio van tomaat
De lekkerste gerechten met de Sensera smaaktomaat in de hoofdrol

HOOFDGERECHT:
• 500 gram Hazera Boutique-tomaten
(rood, geel en oranje)
• 75 ml extra vierge olijfolie
• sap van een halve citroen
• 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
• fijngehakte muntblaadjes
• zeezout
(rood, geel en oranje)
• 75 ml extra vierge olijfolie
• sap van een halve citroen
• 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
• fijngehakte muntblaadjes
• zeezout
BIJGERECHT: Salade van rode en witte spitskool met rucola, tomaat, avocado en gerookte zalm (voor 4 personen)
• 1/2 witte spitskool1/2 rode spitskool
• 20 gram rucola, 6 cherrytomaten
• 1 avocado, 100 gram gerookte zalm
• 50 ml citroensap
• 50 ml olijfolie
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en peper
• 20 gram rucola, 6 cherrytomaten
• 1 avocado, 100 gram gerookte zalm
• 50 ml citroensap
• 50 ml olijfolie
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en peper
BEREIDINGSWIJZE:
- 1Snijd de tomaten overdwars in heel dunne plakjes.
- 2Verdeel de verschillende kleuren tomatenplakjes om en om in één laag op een bord en rangschik ze zó dat de plakken elkaar iets overlappen.
- 3Besprenkel met olijfolie en citroensap en bestrooi met zeezout Parmezaanse kaas.
- 4Garneer met vers gehakte muntblaadjes
- 5BEREIDINGSWIJZE SALADE: Snijd de spitskool in repen van ongeveer 2 cm.
- 6Voeg de repen toe aan kokend water en laat ze in 4 minuten beetgaar worden, of stoom de kool 4 minuten in een groentestomer.
- 7Spoel de koolrepen af met koud water.
- 8Halveer de tomaten en snijd de avocado in blokjes.
- 9Meng de tomaten, avocado, kool, citroensap, olijfolie en peterselie door elkaar. Kruid met zout en peper.
- 10Serveer de salade met dungesneden reepjes gerookte zalm en rucola.