Carpaccio van tomaat

De lekkerste gerechten met de Sensera smaaktomaat in de hoofdrol

INGREDIENTEN

HOOFDGERECHT:

• 500 gram Hazera Boutique-tomaten
(rood, geel en oranje)
• 75 ml extra vierge olijfolie
• sap van een halve citroen
• 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
• fijngehakte muntblaadjes
• zeezout

BIJGERECHT: Salade van rode en witte spitskool met rucola, tomaat, avocado en gerookte zalm (voor 4 personen)

• 1/2 witte spitskool1/2 rode spitskool
• 20 gram rucola, 6 cherrytomaten
• 1 avocado, 100 gram gerookte zalm
• 50 ml citroensap
• 50 ml olijfolie
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:

  • 1Snijd de tomaten overdwars in heel dunne plakjes.
  • 2Verdeel de verschillende kleuren tomatenplakjes om en om in één laag op een bord en rangschik ze zó dat de plakken elkaar iets overlappen.
  • 3Besprenkel met olijfolie en citroensap en bestrooi met zeezout Parmezaanse kaas.
  • 4Garneer met vers gehakte muntblaadjes
  • 5BEREIDINGSWIJZE SALADE: Snijd de spitskool in repen van ongeveer 2 cm.
  • 6Voeg de repen toe aan kokend water en laat ze in 4 minuten beetgaar worden, of stoom de kool 4 minuten in een groentestomer.
  • 7Spoel de koolrepen af met koud water.
  • 8Halveer de tomaten en snijd de avocado in blokjes.
  • 9Meng de tomaten, avocado, kool, citroensap, olijfolie en peterselie door elkaar. Kruid met zout en peper.
  • 10Serveer de salade met dungesneden reepjes gerookte zalm en rucola.